Kurs, veiledning og undervisning

Her finner du oversikt over kurs du kan melde deg på, veiledningsmuligheter og henvendelse for undervisning og forelesninger.

Tree Silhouette Tree With Shadow  - AnnaliseArt / Pixabay

Samlivskurs

– forebyggende og styrkende!

Jeg holder kurs i PREP og Godt Samliv og har tidligere fått støtte fra BUFDir for å holde disse. Det betyr at kursene er sterkt subsidiert og koster svært lite eler er helt gratis. Kursene holder jeg sammen med psykolog og kollega Janne Marit Larsen og vi har fått gode tilbakemeldinger fra kursdeltakere som har deltatt på våre kurs.

Godt Samliv er et helt gratis 8-timers kurs for førstegangsforeldre. Kostnaden for kurset dekkes av Bufdir. Nettstedet https://bufdir.no/Foreldrehverdag har en rekke gode informasjonssider og videoer som også benyttes i kurset. På kurset vil dere som par/foreldre gjøre øvelser og refleksjoner sammen og kan ta med dere øvelsene hjem. Kurset går enten over en dag i helg (8 timer) eller over to dager på ettermiddag/kveld, for eksempel to mandager på rad. Målet med kurset er å styrke dere som foreldre og gi økt bevissthet og kunnskap om omsorgsrollen for barnet.

PREP er et samlivskurs for par som ønsker å styrke og jobbe forebyggende med sitt forhold. Kurset egner seg ikke for par i høykonflikt (da kan parterapi være det beste alternativet), men egner seg godt for alle som ønsker å bedre kommunikasjonen, kontakten og samspillet i forholdet sitt. PREP holdes i fullversjon på 16 timer over 2-3 dager eller som kortere kurs på for eks. 4 eller 8 timer med et utvalg temaer.

Følg med for aktuelle kursdatoer. 

Kursene kan også holdes for kun ett par eller for mindre grupper/vennegrupper som går sammen om dette. Dere kan også få undervisning i deler av PREP, blant annet kommunikasjonsøvelser mm. Ta kontakt med meg hvis dette er interessant.

Kurssted: Rosenborggata 3 1. etg.

Veiledning

Det er også mulig å ta kontakt for et tilbud om veiledning og undervisning. Dette kan for eksempel være

  • veiledning til studentgrupper i familieterapi og systemisk praksis, både som prosessveiledning og veiledning direkte på terapi/praksis.
  • veiledning til ansattgrupper som ønsker fagmøter, saksveiledning eller står i spesielt krevende situasjoner.
  • undervisning i familieterapi og undervisningoppdrag på institusjoner, høgskoler, universiteter e.l. Jeg er opptatt av å formidle familieterapi som fag og tar gjerne imot henvendelser fra grupper, arbeidsplasser og utdanningssteder som ønsker veiledning, en introduksjonsforelesning eller lignende.

Kontakt

Familieterapeut Sigurd Riste Andersen

Telefon: 900 82 701

E-post: sigurd@parogfamilieterapi.no